EVENTS

events

Ett kulinariskt samarbete: Ida Bauhn x Desirée Jaks på Nour

Back

Ett kulinariskt samarbete: Ida Bauhn x Desirée Jaks på Nour

Den 25 och 26 februari bjuder vi in våra gäster att följa med på en sällsynt kulinarisk resa. Under två exklusiva kvällar förenas nämligen vår kökschef Ida Bauhn och den hyllade kocken Desirée Jaks i köket för att presentera en unik s.k Four Hands Dinner. Four Hands Dinner som koncept innebär att två kockar går samman för att skapa en harmonisk matupplevelse som speglar deras samlade kunskap och kreativitet. I denna sammanslagning ska deras personliga uttryck och signaturrätter mötas i en meny som hyllar de finaste säsongsråvarorna och deras gemensamma passion.

”För mig är det inte bara en upplevelse för gästerna, utan också en möjlighet för oss kockar att skapa något nytt och eget genom samarbetet” säger Desirée Jaks.

Menyn kommer att bygga på nordiska traditioner, med inslag av Desirées polska rötter, Idas inspirationer och den unika prägel Sayan Isakssons Nour innebär. ”Under middagen strävar vi efter att behålla serviceupplevelsen som vanligtvis bjuds på Nour men med mat som speglar mig och Ida. Vilket ger en meny med rätter och råvaror som vi har både jobbat med tillsammans och våra egna ”signaturrätter”. Vi vill så klart behålla Nours identitet under middagarna men vi kommer att klä restaurangen i en ny kostym för två kvällar. Samma grund och hjärta, där personalen spelar den stora rollen men med en ny touch på menyn när det gäller råvaror och smaker,” säger Desirée.

Vintern är en säsong som kanske inte alltid ses som en säsong för råvaran, men de råvaror vintern kommer med kommer att lysa i menyn, med noggrant utvalda skaldjur och andra säsongsbetonade läckerheter. De noga anpassade dryckesmatchningarna förblir en hemlighet tills vidare och lovar en helhetsupplevelse som lämnar ett bestående intryck. “Det finns mycket att ta vara på även under vintersäsongen. Vi kommer att jobba mycket med skaldjur och andra råvaror som vi har förädlat i säsong.” säger Ida.

”Det finns mycket att ta vara på även under vintersäsongen.” säger Ida

Ida Bauhn, vår kökschef sedan sex månader tillbaka och nyligen Stella Kock vinnare, och Desirée Jaks, Årets Kock 2023, bidrar med en exalterande erfarenhet till detta samarbete. Deras partnerskap har finslipats genom tidigare arbete på välrenommerade restauranger som Agrikultur och i det olympiska Svenska Kocklandslaget, där Ida är lagkapten. Tillsammans lovar de en kväll som balanserar komfort med överraskning och levererar rätter som fängslar och imponerar. ”Det viktiga för mig är att vi båda är stolta och nöjda med menyn som speglar både min och Idas matlagning, utan att tappa identiteten och idén av upplevelsen av Nour. Nöjda gäster är självfallet högst upp på listan men hoppas även på att personalen på Nour tycker det är lika spännande och kul,” säger Desirée.

Detta exklusiva evenemang äger rum endast den 25 och 26 februari.
Bokningar är nu öppna på vår webbplats.

Boka här