Falstaff Nordic rankar oss som den sjätte bästa restaurangen i Sverige
Det tidigare österrikiska magasinet Falstaff når idag ut till cirka 26 miljoner mat- och vinintresserade världen över. Magasinet började som en ren vinrecensent men fokuserar idag på mat, resor och vin i hela Europa. Sedan år 2000 har de recenserat och utforskat europeisk gastronomi och är en av de mest inflytelserika publikationerna i den tyskspråkiga matvärlden. Nyligen lanserades en nordisk version av magasinet – Falstaff Nordic.
”Under den visionära ledningen av kocken Sayan Isaksson – en av Sveriges mest fantasifulla kulinariska begåvningar – möts gastronomiskt hantverk och estetisk perfektion. Denna exceptionella restaurangupplevelse väver in japanska influenser i varje vackert komponerad rätt.”
Nyligen samlades Falstaff Nordic i Malmö för en gala där de utsåg Nordens bästa restauranger. De använder ett betygssystem med gafflar, där fyra gafflar markerar en enastående upplevelse. Av totalt 50 möjliga poäng rankas restaurangerna utifrån mat, service, vin och stil. Vi är glada över att ha fått det högsta betyget på fyra gafflar samt placeringen som Sveriges sjätte bästa restaurang.
Bland övriga utmärkta svenska restauranger på listan finns bland annat Frantzén, Vyn och Ekstedt. Tack Falstaff Nordic för era fina ord.