POÄNGEN

Ida Stella-vinnare intervju

Tillbaka

Ida Stella-vinnare intervju

Vi besökte Ida på Nour och intervjuade henne om hennes Stella kock-vinst. Läs om kvinnor som äntligen tar plats inom restaurangbranschen och karaokefirande.

Grattis igen, Ida! Hur kändes det när du fick reda på att du hade vunnit?

Tusen tack! Det var jätteroligt, lite oväntat absolut, men jag blev jätteglad. Jag blev faktiskt lite rörd.
Hur firade ni?

Jag blev firad här på Nour med tårta och blommor, och sen firade vi lite på galan. Det var väldigt god champagne.
Gick ni någonstans efteråt?

Ja, det blev lite karaoke. Jag sjöng min dotters favoritlåt “A Bar Song (Tipsy)” med Shaboozey, det var väldigt kul.

Priset delas ut till kvinnliga kockar för deras påverkan och insatser för att göra restaurangbranschen mer jämställd. Hur tycker du att det är för kvinnor i branschen nu, år 2024? Har det blivit bättre?

Jag tycker att det har skett en stor förändring, framför allt i vilka kvinnor som är med och påverkar branschen. När jag började som kock fanns det inga kvinnliga förebilder inom branschen, kanske för att det inte funnits några tidigare. Men nu kan du bara titta på senaste Årets Kock, med Jessie Sommarström och Desirée Jaks – kvinnor har verkligen börjat ta plats i branschen, och det tycker jag är grymt.

Finns det någon särskild du skulle vilja tacka? Någon som varit viktig på vägen?

Det finns ju jättemånga. Det jag tänkte mest på när jag tog emot priset var den tacksamhet jag känner för mina branschkollegor som jag har jobbat med. Även om man kanske inte jobbar med dem just nu, så är de ändå en del av ens liv. Det är lite svårt att nämna namn, men det är alla personer som har hjälpt mig att komma hit.

Slutligen, vad händer på Nour under vinterhalvåret? Hur har det varit att jobba med Sayan och teamet?

Det är jätteroligt att jobba med teamet och Sayan. Jag har verkligen börjat lära känna alla, lära känna restaurangen, och det blir bara roligare och roligare. På restaurangen följer vi säsongen, så just nu är hummer det senaste tillskottet på menyn, och även vaktel har kommit tillbaka vilket känns jättekul.

Stort tack, Ida!