Möt Alma Aronsson
Hej Alma! Vem är du?
Jag kommer från Lidköping, är en liten västgöte! Bott i Stockholm nu i tre och ett halvt år, flyttade hit för att plugga arkitektur och tog en kandidatexamen i det. Jag har dock alltid jobbat krog på olika sätt, från lunch till catering till kvällsservice. Så tänkte jag att jag skulle inrikta mig på restaurang-arkitektur med min bas från branschen, och tänkte alltid ta ett års uppehåll i plugget, jag visste inte riktigt vad det året skulle innebära, men jag hade på känn att något skulle hända, och Nour hände. Vilket jag älskar, så jag tror det kommer bli obestämt uppehåll.
”Det är liksom frihet inom ramar vilket jag tycker är så fångande.”
Varför arkitektur?
Flera anledningar egentligen, min pappa ritade hus när jag var liten. Och jag fick vara med honom då och se hur man satte upp väggar, räknade på kvadratmeter, började göra egna ritningar på mitt rum och så, det är fortfarande ett stort intresse för mig.
Hur fann du dig på Nour?
Det var via Klara, jag var med Klara när hon var på en provmiddag här, sen började jag jobba här några pass. Så blev det att jag blev helt kär i restaurangen. Hela grejen, atmosfären, produkten, arbetssättet. Den här oväntade friheten som finns i att jobba här. Det är liksom frihet inom ramar vilket jag tycker är så fångande. Vi har liksom en gemensam ambition som är väldigt hög, men det lämnas väldigt mycket plats åt var individ, man får kreativ, man får vara sig själv ut i fingerspetsarna. Det känns ovanligt på den här nivån att man får vara sig själv.
”Det är just det som är Sayans ambition, och jag tror att jag här för att just förverkliga det.”
Vad tror du att du kan tillföra till restaurangen?
Jag tror jag är ganska bra på att få med mig folk. Jag är i grund och botten otroligt levnadsglad och tycker det mesta är aktivt kul. Och det tror jag smittar av sig. Jag är väldigt optimistisk, jag drivs väldigt mycket av att få vara kreativ och påhittig. Jag tycker man ska vara snäll, vi är ett litet team och vi gör verkligen det tillsammans. Och jag jobbar mycket med att stärka den samhörigheten, och det är just Sayans ambition, och jag tror att jag här för att just förverkliga det. Jag tror på människor och deras förmåga.
Har du rätt eller sak här på Nour som du håller som favorit?
Hybrid milk bunnen, vår brödservering är helt otrolig. Man älskar ju bröd, och gör man inte det så älskar man bröd efter man ätit den rätten.
Mäktigaste restaurangbesöket du haft?
Asså, svårt. Undra inte om ett av mina favoritrestaurangbesök var den första restaurangen jag och min pojkvän gick till när vi landade i San Sebastian. Vi hade längtat dit så länge, och allting var precis så bra som att man hade fantiserat om. Vi åt pinchos till vi kroknade och drack Txakoli och det var bara stimmigt och mycket människor och stökigt. Det var oklart hur man beställde, det var oklart hur man betalade och det var fantastiskt.
Slutligen, vad är det viktigaste i en restaurangupplevelse för dig?
Att man känner sig avslappnad som gäst, att man får möjlighet att connecta med personalen, att man känner sig som en del av hela restaurangen, att man känner det. Jag som personal jobbar ju med dig lika mycket som jag jobbar med drycken och maten.
Tack Alma!