Möt Elsa, vår nya sommelier
Hej! Vem är du och hur kom du att börja hos oss?
Jag heter Elsa, jag är 27 år och har alltid jobbat restaurang, nu senast på Röda Huset. Jag tycker att det är ett jätteroligt jobb och förstår inte varför någon skulle vilja göra något annat! Man får vara med när andra går ut för att ha trevligt och ditt största uppdrag är att göra deras roliga kväll ännu bättre. Jag har velat söka mig vidare till en Michelinrestaurang länge, så när Alma ringde mig kändes det helt rätt. Rätt i tiden och en fantastisk möjlighet att få jobba med så duktiga människor i den här branschen. Det känns toppen att få växa och utvecklas tillsammans med dom.
Hur skulle du beskriva din serveringsstil och ditt arbetssätt?
Mitt förhållningssätt rent generellt är att jag inte vill att det ska vara stelt eller obekvämt för någon. jag tycker att du kan uttrycka dig precis hur du vill så länge du har all den kunskapen som gästen behöver. Ibland beskriver jag ett vin med ljudeffekter, men då ska jag också vara säker på att mina ljud motsvarar vad som finns glaset. Jag gillar inte att slänga ur mig för tekniska saker, det är roligare att prata ett språk som alla förstår. Tycker kroppsspråk och ljudeffekter är något som känns nära!
Vad gör du när du inte jobbar här?
Jag är ute med mina kära vänner och dricker billig öl och dyr öl, och billigt vin och dyrt vin. Just nu håller jag på att nörda ner mig i sake och sen löptränar en del.
Vad är ditt bästa matminne?
Dels första gången jag åt ett yakitori-spett, WOW, var tio år och fick i mig säkert tjugo stycken!
En gång jag minns lite extra, när jag kände ”det här var så jävla gott!” Var när jag var, kanske 19, på Hantverket med mamma. Vi satt i matbaren och beställde in massa mat och till det två olika glas rött och två olika glas vitt. Jag hade precis börjat intressera mig för vin och vad maten gör med vinet och vice versa. Jag tror att dom som jobbade där tyckte att vi var lite gulliga, vilket resulterade i att alla kvällens felbeställningar hamnade hos oss. Bland annat åt vi en nyrökt torsk med musselsås och grillad gurka, då var det det godaste jag någonsin ätit.
Tack Elsa och välkommen!