POÄNGEN

Vår agenda 2025

Tillbaka

Vår agenda 2025

I vår ambition att skapa en modern restaurang har vi beslutat att inkludera en agenda för hållbarhet inför det nya året. Vi känner att det är dags att låta dig, vår kära gäst, få insyn i vår riktning för 2025, så att vi kan förbli transparenta i vårt arbete framåt.

Vi vet att vi är långt ifrån perfekta och vi strävar inte heller efter att vara det, men vi vill lyfta fram och stärka det faktiska arbete vi gör när det gäller hållbarhet. I flera år har vi sagt att vi ska respektera Djur, Växter och Planeten. Med den parollen i åtanke har vi formulerat följande agenda

  • Att noggrant välja bönder och producenter som delar våra värderingar.

 

  • Att upprätta en dialog med leverantörerna om våra krav på råvaror, samt deras transparens och spårbarhet.

 

  • Att ta största möjliga hänsyn till varje råvara och säkerställa att vi använder varje del av den.

 

  • Att följa säsongerna och se till att vi även bevarar råvaror under högsäsong för att kunna använda dem under lågsäsong.

 

  • Att minimera inköp av importerade råvaror med så få undantag som möjligt.

 

  • Att minska matsvinn genom noggrann planering av inköp, utveckling av metoder för att ta hand om biprodukter och förvandla ”avfall” till gastronomi.

 

  • Att minska användningen av engångsprodukter som papper och plast.

 

  • Att sortera vårt avfall enligt gällande standarder.

 

  • Att alltid vara nyfikna på nya tillvägagångssätt och tekniker som kan förbättra vårt nuvarande arbete.

Med detta hoppas vi kunna kasta lite ljus på vårt arbete inom restaurangen. Om du har några ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss på info@restaurantnour.se