POÄNGEN

nyheter

Nour i Malaysia

Tillbaka

Nour i Malaysia

Redan 2018 var kock Sayan Isaksson kökschef på det firade restaurangen Esperanto och blev inbjuden till Kuala Lumpur, Malaysia av det prestigefyllda hotellet Mandarin Oriental. Mandarin Oriental Hotel Group har funnits sedan 1876 då de öppnade det första lyxhotellet i Kungariket Siam i Bangkok, The Oriental.

Malaysia är en intressant region på det sätt att den verkligen är mångkulturell, dess tre stora etniska grupper är malajer, kineser och indier, och halvöns Malaysia delar en gemensam historia med Singapore. Dagens malaysiska kök är en livlig fusion av smaker, hämtade från en rik väv av kulturella traditioner. Det blandar element från malajiska, kinesiska, indiska, indonesiska och filippinska rätter, tillsammans med inflytanden från ursprungsbefolkningen i Borneo och Orang Asli. Denna kulinariska mångfald berikas ytterligare av en mängd externa matlagningstraditioner, inklusive arabiska, thailändska, portugisiska, holländska och brittiska, bland andra. Resultatet är ett komplext och mångfacetterat gastronomiskt landskap, präglat av en intrikat symfoni av smaker.

Förra året blev Nour och Sayan åter inbjudna till Kuala Lumpur för att ha en Nour-pop-up på hotellets restaurang, Mandarin Grill, och laga en provsmakningsmeny för inbjudna och hotellets gäster. Från och med februari 2024 har Sayan introducerat sin meny ”Simply Scandinavian” på hotellet. En meny som delar dygder med den från Nour, men skapad med lokala ingredienser, vilket ger en intressant twist på menyn.

”Sayan Isaksson: Även om jag har varit här tidigare, är jag fortfarande superexalterad att utforska mer av Malaysias matkultur och regionala produkter. Dessutom är jag alltid ivrig att arbeta med ett nytt team och nya talanger!”

Du kan läsa mer om Sayans äventyr från synvinkeln av lokala malaysiska magasin nedan. Glöm också inte att följa vårt Instagram-konto för direkta uppdateringar av evenemanget.

Options – The Edge
The Yum List
Grazia
Robb Report Malaysia

  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia
  • Nour in Malaysia