POÄNGEN

nyheter

Ida Bauhn som köksmästare på Nour

Tillbaka

Ida Bauhn som köksmästare på Nour

Sayan Isaksson är överlycklig att välkomna Ida Bauhn till det kulinariska teamet på Nour, där hon tar över rollen som ny köksmästare.

”Det känns fantastiskt, och jag är oerhört tacksam för möjligheten att samarbeta med Ida. Hennes djupa kunskaper, omfattande erfarenhet och kreativa talang är avgörande för framtiden för vår restaurang,” säger Sayan.

Sedan starten 2020 har Nour strävat efter att skapa en unik kulinarisk upplevelse influerad av japansk kultur och tekniker, samtidigt som man betonar användningen av nordiska ingredienser för att främja hållbarhet, en princip som är mycket viktig för Ida Bauhn.

”Vårt mål är att fortsätta vara ledande inom hållbara restaurangpraxis genom att upprätthålla nära relationer med våra leverantörer och göra hållbara val i alla aspekter,” betonar Ida.

Under de senaste åren har Ida Bauhn lett Svenska Kocklandslaget som dess första kvinnliga kapten, från och med 2021 tillsammans med Matilda Ewaldh. Förutom sina tävlingsframgångar har Ida arbetat som frilanskock. Hennes passion för matlagning väcktes under en praktik i ett pubkök i åttonde klass. År 2022 ledde hon det olympiska laget till en silvermedalj i Luxemburg.

Ida och Sayan har nu arbetat tillsammans i ungefär en månad och gjort säsongsbetonade förändringar i menyn genom att använda färska, tillgängliga ingredienser. Nya rätter med anka och makrill har lagts till, tillsammans med några somriga desserter. Nour har också introducerat en trerätters meny för att komplettera de befintliga fem- och åttarätters alternativen, vilket gör menyn mer tillgänglig.

”Idén bakom den nya menyn är att erbjuda våra gäster fler valmöjligheter, med olika prissättning men ändå trogen mot Nours essens,” säger Sayan Isaksson.

Ett särskilt tack riktas till Olle Broström, den tidigare köksmästaren på Nour, för hans bidrag sedan återöppningen 2021.

”Jag vill också rikta ett stort tack till Olle Broström, tidigare köksmästare på Nour, som är en stor anledning till var vi befinner oss idag och för att vi tillsammans 2022 fick en stjärna i Guide Michelin,” säger Sayan.

Besök Nour för att träffa de nya ansiktena och uppleva de spännande nyheterna!