POÄNGEN

nyheter

Nour DNA

Tillbaka

Nour DNA

Nour Dashi

Vår dashi utgör grunden i vårt kök och används i buljonger, marinader och såser för att förstärka umami-smaken. Den görs på vatten, kombu, katsuobushi och svampar.

Koji

Vi tillverkar en klassisk koji av ångkokt sushiris och koji-mögel (Aspergillus oryzae) som grund för våra misopastor och shio koji.

Shio koji

En vätska gjord av vit koji, vatten och havssalt som skapar en fantastiskt smakrik vätska.

Miso

Vi gör två varianter av misopasta, en på inhemska gula ärtor och en på inhemska vita bönor, även här med ris koji som arbetshäst.

Smen

Ett marockanskt tillbehör bestående av smör blandat med 10% blåmögelost, som hålls i rumstemperatur i ungefär ett år eller mer. Skapar en extremt kraftfull smakbomb.

Meatso

En misopasta gjord på nötkött, koji och havssalt.

ACV

”Äppelcidervinäger” gjord på inhemska äpplen. Vi infunderar även vinägern med andra ingredienser, såsom fläderbär och katsuobushi.

Fisksås

Vi tillverkar en nam pla-stil fisksås baserad på de fiskhuvuden och ben vi får. Endast havssalt tillförs och mycket tid.

Yakitori-grillen

Vår primära värmekälla är grillen. Vi grillar nästan allt över träkol för att skapa en rökig smakprofil, där glasyrer och olika fetter används för att förstärka smakerna.

Nour XO

Ursprungligen från Hongkong, där XO betyder Extra Old. Detta smakrika tillbehör fyllt med umami är otroligt. Vår version är speciell eftersom vi använder chili från Gotland, torkade skalrester och torkad svensk bläckfisk.